Setmana confinada

 Estimades famílies,

malauradament la nostra classe ha hagut de ser confinada. El què més desij de tot és que tots i totes esteu bé i que aviat ens poguem retrobar a la nostra aula.   Mentrestant, el què puc fer per vosaltres és acompanyar-vos des de la distància i si necessitau rés, donar-vos tota la meva ajuda.

 Se el què significa estar confinat amb infants a casa. Per una banda les famílies podeu necessitar algun recurs o idea per a què els infants puguin anar fent; però tampoc no us heu de sentir amb l'obligació. Tal vegada els infants estan amb altres familiars, predins... o voltros heu de teletreballar i no s és posssibe dur a terme les activitats. No vos engoixeu per això. NO han de suposar una obligació, només agafau el què us pugui servir.  

Dit això,  a continuació teniu una sèire d'idees per anar  posant en pràctica aquests dies. 

1- EXPRESSIÓ I LLENGUATGE ORAL

escoltar el conte"les quatre estacions des del gran arbre". Aquest conte ens ha ajudat a introduir la TRARDOR, així com també parlar de la resta d'estacions. 

Aqúi teniu un ennlaç per escoltar-lo. 


A partir del conte, podeu establir una conversa sobre les estacions, quines són, què passa a cada una d'elles, elements carcterísitics, fruits, vestimenta, metereologia, relacionar-ho amb festes o activitats típiques de l'estació.... 

2- Lògica-matemàtica:

Aquesta és una porposta de comptatge. Dins un recipient amb farina, sémola.. . hi haurà 2 tipus de fruits diferents  (ciurons, avellanes, aglans, ametlles, avellanes, faves... el què tingue a casa). han de classificar-los i descobrir quants n'hi ha de cada. poden utilitzae pinces (motricitat fina) i posar-ho dins uns colador. amb l'ajuda de la cullera, fent-la girar, la farina caurà i quedarà sobre el colador la llavor que hagueu utilitzat. Quan ja estigui colat i classificat podem fer diferents preguntes: Hi ha més quantitat de faves o d’avellanes per exemple? Hi ha la mateixa quantitat de faves que d’avellanes? Quantes faves i/o avellanes hi ha? ...Es pot afegir la grafia perquè associï la quantitat. Si les col·locam en horitzontal, les grafies estaran d’esquerra a dreta i si ho fem en vertical, de petit (a baix) a gros (a dalt).- una prposta per treballar la simetria és què haguin de completar la meitat d'un arbre  o una fulla. 

 Aquesta seria la idea...


2- Activitat de manipulació i lectoescriptura:
ja que aqwsurasetmna han estat les verges, la proposta és fer Bunyols Teníem la recepta proeparada per aquesta setmana, us anim a dur-la a terme, però Primer l'han de completar. Per completa-la poden copiar la paraula. Ja em contareu què tal han sortit!

RECEPTA DE BUNYOLS

INGREDIENTS: 

PURÉ DE     ___   ___________________


___ TASSÓ DE  _____________  


___   _______________               


___ CULLERETA  DE ____________

3-  Activitat de moviment:  

Amagar un tresor amgat  per la casa i trobar-lo amb pistes de "fred i calent".


Altres idees o propostes: 

jugar al veig veig, dibuixar, pintar, retallar, fer composicions amb diferernts tipus de papers (collage), jugar amb plastilina, fang, fer trencaclosques, contar contes, escoltar música, ballar, cantar cançons, jugar a comptar (qualsevol material pot servir per classificar, apliar, fer trasvassos, i/o comptar per exemple llegums, pedretes..., fer jocs de construccios, jugar a ser algun personatge, disfressar-se, ajudar a les tasques domèstiques (dur la roba a la rentadora, classificar-la er colors, ajudar a estendre, parar taula.)...


aquí teniu un bon recull  de propostes per aquests dies.  Sense que suposi una obigació, m'encantaria rebre fotos vostres  de com anau passant aquests dies i si feis alguna activitat em podeu enviar alguna foto.  FAré un recull de totes elles i les compartiré amb la resta fent una entrada a través del blog. Així els infants podran veure als companys.

El correu on podeu enviar-m'ho  és : 

mcabrer@fassers.org

Una aferrada molt gran i fins aviat!


                                                                                                                                                                                                    maria antònia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Desembre I El calendari d'Advent

La Jaia Corema